tiistai 11. kesäkuuta 2019

Pitopalvelupalaveri ja kysymyspatteri

Buffee on mun mielestä hääruokailussa lyömätön ja sellainen tulee myös meille. (Ei tosin sillä, että kivinavetassa olisi ollut muuta mahdollisuutta.) Mä olen aavistuksen nirso ja etukäteen mun puolesta päätetty lautasellinen aina vähän jännittää. Toinen kiusallinen ongelma on tarjoilijan kysyvä katse, kun herkullisestakin annoksesta jää usein dogibagillinen. Buffassa sen sijaan saa valita lautasensa sisällön sekä kvalitatiivisesti että kvantitatiivisesti puhumattakaan santsikierroksesta, jolloin pääsee rohmuamaan vielä parhaita herkkuja.

Kun tarjoiluperiaatteesta ollaan päästy yksimielisyyteen, pitää päättää kattausten määrä. Tähänkin on yksi ainoa oikea mielipide (köh) eli alku- ja pääruoka samaan pöydälliseen. Vaikutelma on tällöin ihanan runsas ja itse ainakin makustelen mielelläni vähän kaikkea vuorotellen. Myös jonotus jää vähemmälle samaten kuin riskialtis kipuaminen meidän juhlatilan kahta puolta erottavissa epätasaisissa kiviportaissa.


Nämä asiat on meillä olleet selvillä jo syksystä lähtien ja viime aikoina ollaan hiottu lopullista menuuta. Ei mennä sen suhteen suuremmalti yksityiskohtiin, mutta hatunnosto Delicatessenin Petralle, joka on aktiivisesti ja kärsivällisesti vastaillut meidän sähköposteihin, joissa venkslataan leipälevitteen makua ja kysellään saisiko savulohen kastikkeen erikseen. Varovaisesti tiedustelin myös sopisiko meidän tuoda pöytään mun suvun juhlien kestotähti, mummin piirakat eli mummin leipomat karjalanpiirakat. Onnistuu! Delicatessen lupasi myös toimittaa siihen kylkeen munavoin, jota Henkka kerettiläisesti vaati. Heinäkuussa onkin sitten tiedossa kolmen sukupolven piirakkatalkoot ja voin luvata, että lopputuloksesta erottuu mitkä ovat mummin rypyttämiä.

Eilen tavattiin Petran kanssa kasvotusten ja sain tykittää menemään mun kysymyspatteristolla. Ajattelin jakaa sen tähän, josko siitä olisi jollekulle apua, sillä tätä laatiessa olin itse varsin kiitollinen Mon Rêve d’Amourin Sarahin ja Kristallihäiden Kristan vastaavista listauksista:

  • Häiden aikataulun läpikäynti. Onko pitopalvelun kannalta järkevän kuuloinen? Mihin aikaan tahtoisivat päästä paikan päälle?
  • Kattaus ja lautaset. Ruokailuvälineet ja lasit pöytiin, lautaset buffeepöytään?
  • Alkumaljat: tarvitaanko meiltä muuta kuin itse juoma?
  • Voisiko pitopalvelun henkilökunta esitellä menuun?
  • Laittaako pitopalvelu tölkkijuomat esille (ennen ruokailua)?
  • Onko monitasoisuus buffeepöydän kattaukseksessa ja tarjoiluastioissa mahdollista?
  • Kasvisruuan sijoittelu ja merkintä?
  • Saadaanko myös itse tehdyille piirakoille tarjoiluastia ja ottimet pitopalvelun kautta?
  • Onnistuuko ensimmäinen viinikaato pöytiintarjoiltuna ja tämän jälkeen jokaiseen pöytään pullot puna- ja valkoviiniä?
  • Pystyykö pitopalvelu hoitamaan pöydissä olevien vesipullojen täydennyksen ruokailun aikana?
  • Menun läpikäynti ja allergia/ruokavaliomerkinnät
  • Meillä on omat servetit ruokailuun, mutta toimittaahan pitopalvelu kakkuservetit?
  • Kakkulapio?
  • Onnistuuhan kahviavecien pöytiintarjoilu?
  • Miten tehdään mahdollisesti juhlapaikalle jäävien astioiden kanssa? Palautus milloin ja minne?
  • Miten laskutus tapahtuu?

Lisäksi esitimme toiveen, että pitopalvelun pakettiauto parkkeerataan hieman sivuun navetan kulman taakse. Varoittelimme myös, että meidän juhlissa on ehkä suhteellisesti enemmän nuoria miehiä ja vähemmän (ei yhtään) pieniruokaisia sukulaistätejä. Petra vastaili tunnollisesti kaikkiin kysymyksiin ja palaverin jälkeen oli luottavainen fiilis. Eiköhän me ruokaa saada.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti