lauantai 15. kesäkuuta 2019

Kaasomekko-ostoksilla Tallinnassa

Viime viikonloppuna viiletettiin kaasojen kanssa kolmistaan lahden yli mekko-ostoksille. Syksyyn verrattuna osat oli kuitenkin vaihtuneet ja nyt mun rooli oli vuorostaan toimia kriitikkona. Mulla ei ollut mitään erityistoivetta kaasojen pukeutumisesta, joskin yhteistuumin päätettiin jättää pitkät valkoiset koltut etsinnän ulkopuolelle. Tytöillä oli kuitenkin tarkoitus koordinoida pukeutumistaan siten, että jonkinlainen keskinäinen harmonia saavutettaisiin.

Tallinnassa meidän ensisijainen kohde oli heti Viru Keskuksen takana majaileva Dresshouse, jossa Ansu oli aiemmin vieraillut serkkunsa hääseurueen kanssa. Dresshouse on jaettu kahteen kerrokseen mitä ilmeisimmin helman pituuden mukaan. Osa ensimmäisen kerroksen mekoista sai tällaisen siveyden sipulin ihan hämilleen, mutta yläkerta oli sitten varattu täyspitkille ilta- ja juhlapuvuille. Näyttipä siellä sovituskoppien takana piilottelevan ihan hääpukuosastokin. Tilat olivat kaikkinensa sopivan avarat, valoisat ja siistit.


Homma toimi tavallisen vaatekaupan tavoin itsepalveluperiaatteella. Puvut oli ryhmitelty sävyjensä mukaan, minkä lisäksi yksi rekki oli varattu täysglitterille ja toinen haalareille. Voimakkaan tummia värejä ja muodollisen räätälöityjä malleja oli varsin paljon, mikä rajoitti meidän rentoihin kesäjuhliin sopivaa valikoimaa, mutta istuisivat varmasti tyylikkäisiin talvihäihin. Pistettiin kuitenkin merkille, että ehdottomasti suurimmassa osassa pukuja kokovalikoima oli varsin rajoittuneesti S, M ja L. Täyspitkien pukujen hinnat olivat tasaisesti noin 50 €, mikä on toki huomattavan edullista. Tämä näkyi kuitenkin osittain myös laadussa, sillä useammassa puvussa oli pieniä virheitä tai sovituksessa tulleita osumia. Sovitusvaiheessa kävi myös ilmi, että osassa pukuja niihin valmiiksi ommellut kupit olivat aika överit…

Loppujen lopuksi kaasomekkometsästys kävi varsin kivuttomasti. Ensu löysi itselleen sopivan mekon, joka on sattumoisin hyvin lähellä Ansun viime kesänä Ensun omissa häissä pitämää kaasomekkoa. Näinpä tuo puku pääsee uusintakierrokselle heinäkuussa ja mun upeat ladyt edustaa murretun vaaleanpunaisissa leningeissään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti