keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Hääpäivän aikataulutus

Toitotetaan nyt heti alkuun, että tämä on suuntaa-antava aikataulu. Ketään ei ole velvoitettu kyttäämään 10 metriin vesitiivistä kelloa, sillä oikeissa häissä aikataulu elää. Palveluntarjoajien vuoksi on kuitenkin päätettävä mihin aikaan kakku saapuu ja moneltako bändi pääsee roudaamaan, joten meillä on tällainen hahmotelma.


Kuten näkyy, poikien aamun aikataulussa on huomattavasti vähemmän kellonaikoja kuin meidän tyttöjen. Pese hampaat ja nykäise puku niskaan - epistä. Meidän kampaaja saapuu klo 8, joten sitä ennen olisi hyvä olla herännyt ja syönyt vähän aamupalaa. Alustavasti mun kampaukseen on varattu kaksi tuntia, mutta tämä varmasti tarkentuu koekampauksen jälkeen. Meikkaajan kanssa on näin ollen sovittu saapuminen klo 10, jolloin minä vaihdan penkkiä ja kampaaja lähtee työstämään kaasopäitä. Kevyt lounas saa luvan upota siinä sivussa ja täydessä tällingissä pitäisi olla vähän klo 12 jälkeen. Pojilla on sama lähtöaika, sillä heidän matkansa on hieman lyhyempi, joten nuo ehtivät vihkipaikalle ennen meitä.

Siviilivihkiminen kestää sen viitisen minuuttia, jonka jälkeen ollaan valokuvaaja-Samin kanssa sovittu potrettien otosta vihkipaikan läheisyydessä ja mahdollisesti myös matkalla juhlapaikalle. Osa hääcrewsta lähtee navetalle jo vähän etukenossa ottamaan vieraita vastaan ja me tulemme perässä sitten klo 15.

Onnittelujen ja alkumaljojen jälkeen seremoniamestari pitää tietoiskun käytännön hommista, jonka perään ollaan Henkan kanssa suunniteltu pitävämme pieni esittelykierros läsnäolijoista. Sami on myös pyytänyt päästä sanomaan sanasen ja vielä juuri ennen ruokailua catering esittelee menuun. Tähän kaikkeen olemme yleissähläyksen nimissä suoneet noin tunnin.

Pitopalvelun suosituksesta varasimme buffeeruokailulle noin kaksi tuntia. Kuulostaa aika pitkältä, mutta kyllähän siinä 50 ihmistä hetken aikaa jonottaa ja santsirundillekin pitää jättää tilaa. Ruokailun lomassa pidetään myös varmaan ensimmäiset puheet, joiden aikana ihmiset yleensä taukoavat syöminkinsä.

Tämän jälkeen on tauko, jonka aikana sää toivottavasti sallii pienen ulkojaloittelun. Seurustelun lomassa ollaan myös ottamassa koko kaartin ryhmäkuva. Tällä välin pitopalvelu korjaa todisteet ruokailusta, kattaa kahvin ja bändi roudaa varustuksensa valmiuteen. Kakun ja donitsien toimitus on sovittu klo 18:45, mikä onkin yksittäisistä kellonajoista ehkä kriittisin. Tuolloin juhlapaikalla on jokin verran trafiikkia, mutta eiköhän sopu taas sijan anna.

Kakun kimppuun on tarkoitus iskeä sitten klo 19 ja siinä kahvien ja avecien lomassa kuultanee toinen otos puheita. Kun makeaöverit on saavutettu ja kaikki ovat vielä kätevästi koolla, siirrytään meidän häävalssi etunenässä bändin ensimmäiseen 45-minuuttiseen. Kunkin setin välissä on pojille noin tunnin hengähdystauko, joista ensimmäisen aikana viskotaan kimput ja sukkanauhat. Iltapala on suunniteltu tilattavaksi noin klo 22. Bändin kolmas ja viimeinen setti hiljenee varmaan vähän puolen yön jälkeen, jota seuraa sitten Spotify-bileet niin pitkään kuin juhlijoita riittää.

Tämä otos ihastuttavan Valofilmsin Astan ottaman.

2 kommenttia:

  1. Heh, nauratti kyllä tuo poikien aamuaikataulu. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinne tosin taitaa änkeytyä vielä tienvarsikylttien pystytys, mutta eiköhän nuo kerkiä. :P

      Poista