maanantai 2. syyskuuta 2019

Maljannosto ja alkuhöpinät

”Nostetaan malja hääparille!”, käski seremoniamestaribestman eikä tarvinnut toista kertaa kehottaa. Onnitteluhuudahduksia, kilinää ja tervetulleen viileää skumppaa. Ääneen päästyään Tume jatkoi sitten käytännöninfoilla vessojen ja tupakkapaikan sijainneista ja mainosti perään vielä salatehtäviä ja vieraskirjaa.


Meillä ei itsellämme ollut erityistä tarvetta päästä pitämään varsinaisia puheita omissa häissämme, mutta vaatimattomat tervetulotoivotukset halusimme silti lausua. Tume passasikin mikin Henkalle, joka tämän lausunnon toimitti. Samaan syssyyn tuore aviomieheni jatkoi monia askarruttaneella sukunimikysymyksellä: vaikeaa oli, mutta päätös tehtiin. Siinähän kävi nimittäin niin, että Henkka hävisi kivi-paperi-sakset (kivellä) ja pääsi vaihtamaan nimeä. Saatoin tässä kohden aloittaa aplodeerauksen, johon juhlakansa railakkaasti yhtyi.

Meidän häämme eivät olleet suuren suuret ja jokainen vajaasta 50 vieraasta meille spesiaali. Koska läheisiä on kertynyt matkaan elon eri vaiheissa, olimme sopineet pitävämme tehokkaan tiiviin esittelykierroksen. Idealistinen ajatus oli näin myös helpottaa jään murtumista pöydissä, joissa ennestään tuntemattomat löysivät itsensä istumasta vieretysten. Saattoi kierros helpottaa myös joitain tiettyjä salatehtäviä… Osa esittelyistä oli yleismalkaisempia, kuten “teekkaripöytä”, osa pääsi sitten yksinään valokeilaan. Sattumalta emme olleet päivän ainoita sankareita, vaan eräällä Henkan opiskelukaverilla oli synttärit tuona loistavana päivämääränä. Hyvin valitusta päivästä onnittelimme sankaria hänen paikallaan odottaneella karkkipaketilla sekä esittelykierroksen yhteydessä koko poppoolla kajautetulla onnitteluhoilauksella.

Kuvat jälleen Kallioniemi Photography
Meidän jälkeemme äänensä avasi vielä valokuvaajamme Sami, joka esitteli itsensä, ja kehotti kaikkia lähestymään rohkeasti juhlan aikana, jos valokuvauksellisia tarpeita ilmenee. Sami myös vakuutti kuvien tulevan aikanaan vieraidenkin syynättäväksi (kunhan hääpari saa aikaiseksi, köh). Lopuksi pitopalvelu kävi vielä esittelemässä menun ja kertaamassa ruoka-aineasiat ennen kuin me hyökkäsimme joukon etunenässä kohti pitopöytää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti