keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Ohjelmaa meidän häihin


Häiden ohjelma on kimurantti homma. Miten löytää se mystinen balanssi vapaan seurustelun ja ohjatun viihdytyksen välillä lipsumatta kuitenkaan piinaavaan peukaloiden pyörittelyyn tai maaniseen minuuttiaikatauluun? Miten saada vieraat viihtymään?

Ollaan taarattu Henkan kanssa häiden yleisimpiä ohjelmanumeroita ja karsittu nyt meille sopiva kombo. Mitään kovin uutta ja ihmeellistä ei tosin ole luvassa.

Tästä otoksesta kunnia kuuluu loistokkaalle Aaro Keipille.

Puheet
Puheet voi olla superia ohjelmaa tai sitten ah niin monin tavoin vaivaannuttavaa. Lähtökohtaisesti en halua, että meillä kukaan joutuu puhumaan vain, koska “kuuluu”. Eiköhän meidänkin vierasjoukosta kuitenkin löydy myös vapaaehtoisia puhujia. Itse olen pitänyt yhden hääpuheen ja tein sen varsin mieluusti: oma ääni ja valokeila - what’s not to like! Omissa häissäni en tosin ajatellut puhua, sillä ne asiat, jotka haluan Henkalle sanoa, sanon mieluummin ilman yleisöä.

Polkaisu
Joo! Pieni leikkimielinen nahistelukisailu pariskuntien kesken on normaalia, viihdyttävää ja tervettä. Pitää vaan Henkan kanssa hyvissä ajoin sopia kumpi voittaa, että miten ne polkaisusäännöt menikään. Ensimmäinen vain toinen kakkulapion kolahdus?

Heitot
Sukkanauhasta onkin ollut jo puhe, ja kyllä meille se kimpun viskaaminenkin tulee. Olen ehkä vähän mielikuvitukseton ihminen, mutta itse odotan aina häissä näitä ohjelmanumeroita. Parasta on tietysti, jos kisaajat ovat tosissaan mukana, vaikkei sitä välttämättä painiksi tarvitse laittaakaan. Näille on kehitelty vähän modernimpia sukupuoli- ja siviilisäätyneutraaleja vaihtoehtoja, mutta me mennään niillä perusvariaatioilla. Omasta mielestäni muuten “sinkuiksi” sopii laskea, vaikka häät olisivat seuraavalla viikolla, joten kaikki naimattomat taistohon vaan!

Valokuvausnurkka ja vieraskirja
Polaroid-kamerat on hääkirppisten kuuminta hottia. Olen kuitenkin kuullut satunnaisia huhuja, etteivät kuvat kestäisi aikaa, joten en uskalla riskeerata vieraskirjaa näiden varaan. Meidän kuvausnurkka toteutetaan näillä näkymin jalustalla seisovalla kameralla, jonka sisuksiin tallennettuja otoksia ajattelimme sitten jälkikäteen liimailla ihan perinteisen vieraskirjan sivuille tervehdysten lomaan. Kuvia voisi mahdollisesti lähettää myös vieraille kiitoskorttien kylkiäisenä.

Tämän hetken puolestaan ikuisti huippulahjakas The Bottenstocks.
Salatehtävät
En ole itse koskaan ollut häissä, joissa olisi ollut salatehtäviä (tai sitten ne oli hyvinkin salaisia), mutta ymmärtääkseni näidenkin uutukainen hipsterivaihe alkaa olla jo ohi. Meillä on Henkan kanssa vähän vääntöä siitä miten käytännön toteutus hoidetaan. Itse jakaisin ainakin osalle istumapaikoista jo valmiiksi yhden salatehtävän ja lisää saisi käydä noukkimassa purkista. Näin tehtävien suorittaminen saisi toivon mukaan lennokkaamman lähdön, kun ensimmäistä kynnystä tehtävän hakemisesta ei tarvitsisi kivuta. Henkka taas haluaisi jättää valmiiksi kohdennetut tehtävät pois. Tähän palataan vielä. Joka tapauksessa toiseen purkkiin kerättään sitten suoritetut tehtävät, joiden kääntöpuolelle suorittaja rustaa oman nimensä. Uuden tehtävän saa ottaa, kun vanha on suoritettu tai meidän versiossa saa käydä myös vaihtamassa, kunhan palauttaa tekemättömän tehtävän vaihtopurkkiin. Sopivassa kohden iltaa arvotaan sitten tehtyjen tehtävien purkista onnekas voittaja.

Tietovisa
Henkka ehdotti alkuun sellaista Kahoot!-visaa, mutta mä VETOsin jyrkästi kaiken ylimääräisen elektroniikan (datatykit ja sen semmoiset) meidän häistä. Suhtauduin aika nihkeästi perinteisiinkin tietovisoihin, mutta löydettiin lopulta kultainen keskikaista sukkanauhoista. Ei siitä kuitenkaan vielä sen enempää.

6 kommenttia:

 1. Haha, kirjoitin just eilen tuonne koneen uumeniin samantyylisen postauksen, melkein samoilla otsikoilla :D Se kuitenkin odottelee vielä julkaisuaan... Teillä on vähän perinteisemmin sukkanauhat ja polkaisut, mä huomaan miettiväni paljon ”miten tätä voisi varioida?”. Katsotaan mihin päädytään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, samojen asioiden kanssa siis painiskellaan. Raportoi sitten ihmeessä teidän variaatioista!

   Poista
 2. Meillä oli kaverin häiden ja koulun inspiroimana Kahoot! :D Etukäteen ujosti arvelutti tekniikka, mutta kaikki sujui kuin valettu. Vieraatkin lähtivät hyvin mukaan. Mitä osallistujalukua seurasin, aivan yksittäisiä vieraita jätti osallistumatta kaikkien muiden pelatessa. Voitto! Kahootin lisäksi meillä heitettiin kimppua ja sukkunauhaa, kaikkia puheita vasten poljettiin ja pidettiin puheita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kun olen kuvitellut, että Kahoot! on pelkkien opettajien juttu. :D Se on kyllä varmasti hauska ohjelmanumero, mutta mä en tosiaan halunnut valkokangasta tai tykkiä, josta ne kysymykset näytettäisiin. Kerro ihmeessä teidän kysymyksistä sitten blogissa!

   Poista
 3. Ai, miten opettajamainen vaihtoehto tuo Kahoot! :D Varmasti toimiva, mutta ymmärrän teknologiavastaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Tätä te opet selvästi pelaatte päivät pitkät :D

   Poista