torstai 28. maaliskuuta 2019

Hääkukat - Ahdistuksesta innostukseen

Marraskuun lopussa avauduin kukkatuskastani. Aidot kukkaset on hääkoristeiden aatelia, mutta kustannukset yleensä sen mukaiset. Meidän navettahäihin suunnittelin taklaavani ongelmaa luonnonkukilla, joista esimerkiksi Always Yours -Tanja on todistanut saatavan kauniit asetelmat pöytiin. Mutta kyllähän se käytännön stressi hirvitti. Mistä kukat löytyisi? Kuka ne ehtisi kerätä? Milloin ne pitäisi kerätä? Miten säilöä? Nuupahtaisivatko kaikesta huolimatta? Pelkästään keräämisajankohtaan tuntuu olevan yhtä monta suositusta kuin on asiantuntijaa. Toiveikasta kukkaoptimismiani ravisteltiin lähemmäs maankamaraa myös meidän hääcrew-treffeillä.

Useampi hääbloggari on ylistänyt yhteistyötään juhlakukat.fi:n kanssa ja ryhdyin pohtimaan, josko tilaisimme heiltä täydennystä luonnonkukkien rinnalle. Näin täydeltä katastrofilta vältyttäisiin, vaikka aikataulujen, olosuhteiden ja tuurin suhteen lannoitteet osuisivatkin tuulettimeen.

Mitähän tähän nyt sanoisi. Annoin pikkusormen ja se vei kaikki raajat?

Lähestyin Juhlakukkia sähköpostitse, jossa selostin luonnonkukka-ajatuksiani ja kerroin kattauksemme koostuvan seitsemästä pöydästä, joihin kuhunkin kaavailin 3-5 kukkapulloa ja -purkkia. Päivi ja Nelli auttoivat sukkuloimaan tarjolla olevien lajikkeiden viidakossa ja erittelemään tarvitsemiemme punttien ja oksien määriä. Pikaisella ynnäilyllä tulin siihen tulokseen, että noin sadalla eurolla saisimme pöytiimme jo kohtuullisen runsaat koristeet, vaikkei luonnonkukkia lopulta lisättäisi laisinkaan! Tämä oli aika iloinen yllätys! Lisäksi voisimme tilata kukat suoraan navetalle, jossa häärimme joka tapauksessa täyspäiväisesti koko torstain.

Ja sitten päädyin tilaamaan itselleni myös sen turhakkeeksi julistamani morsiuskimpun. Mutta mulla on (Henkkaa varten) hyvät perustelut!

Varovaisesti tiedustelin Juhlakukilta esimerkkikuvien avulla hääkimpun hintaa, joksi ällistyksekseni arvioitiin 80 €. Mä olen elänyt siinä uskossa, että “hää”-etuliitteellä kimppujen hinnat ovat poikkeuksetta kolminumeroisia. Yhdessä pöytäkukkatilauksemme kanssa kimppu nostaisi tilauspakettimme hinnan sopivasti 150 € postikuluttomuusrajan yläpuolelle.

Kävin noin kuukausi sitten vakoilemassa alkuperäisen kaupan valmiskimppu hääaamuna -juoneni mukaisesti logistisesti sopivan kukkakaupan hintoja ja arvioin tämän suunnitelman kustantavan noin 40 €. Näin ollen pöytäkukat + postimaksu + kaupan valmiskimppu -ratkaisu nousisi vain kymppien päähän Juhlakukkien täyspalvelusta. Olenko valmis maksamaan parikymppiä morsiuskimpusta, joka on tehty omien toiveideni mukaan? Juu, olen.

Myönnän ihan surutta, että häähöperyys kyllä taklasi minut kukka-asiassa. Manaisin Instagramia ja Pinterestiä, jos en olisi niin innoissani.

2 kommenttia:

  1. Mä voin tosi lämpimästi vaan suositella Juhlakukkia! Meidän kukat oli aivan täydelliset. <3 Rakastin mun kimppua ja irtopuntteina tilatut kukat oli aivan priimaa myös. Eli erittäin hyvän päätöksen olette minusta tehneet! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnetään, että sun kokemukset oli yhdet monista, jotka kannusti tähän suuntaan. En malta oottaa!

      Poista