perjantai 8. maaliskuuta 2019

Kolmen kohdan kutsuetiketti

Meillä ollaan viimeiset pari viikkoa väkerretty kutsuja vaihtelevalla menestyksellä ja tehokkuudella. Sillä välin kun joudutaan tekemään päätöksiä kutsukuorien valkeuden tasosta ja siitä ovatko vieraat tervetulleita lämpimästi vai sydämellisesti, ajattelin julistaa julkiseksi kolmen (3) kohdan kutsuetiketin. Vieraille. Sekä vähän myös niille, jotka olettavat itsensä vieraiksi.

Ennen tätä tekstiä kehotan kertaamaan herneneuvon aiemmasta rustauksesta Kuinka olla p*ska vieras 101.

1 Ei kysellä
Hääpari on miettinyt pitkään ja piinaavan hartaasti ketä kutsuu. Ehkä riidellyt vähän, vääntänyt kättä. Ottanut kivi-paperi-sakset. Jos saat/et saa kutsua, sille on jokin syy. Sinun ei tarvitse tietää tätä syytä. Kutsua ei kysellä, vaadita, oleteta tai kiristetä.

2 Ei kutsumattomia vieraita
Kutsuttuja ovat vain ne, joiden nimi mainitaan kuoressa. Poikkeus tähän ovat yleisesti ymmärrettävissä olevat “perheineen” tai “ja lapset” sekä satunnaisesti hövelin hääparin kohdalla "+ avec".

3 ILMOITTAUDU!
Jos olet niin iloisessa asemassa, että kutsu kilahtaa, ilmoittaudu. Tai ilmoita ettet pääse. Anna kuulua itsestäsi. Näin juhlakalut tietävät, ettei postipoika syönyt kutsua. Ja myös oletteko tulossa vai ette. Koskee myös sinua, äiti.

2 kommenttia:

  1. Toivotaan että vieraat ottavat opikseen! :D Olen kyllä huomannut, että olen havahtunut näihin asioihin vasta kun kutsujuttu on alkanut olla itselle ajankohtainen. Ei sitä vain tule ajateltua, miten paljon niitä vieraslistoja oikeasti pyöritellään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, onneksi nämä eivät ihan niin kovin vakavia juttuja ole. Mutta kieltämättä näitä ajattelee tästä vinkkelistä vähän erilailla.

      Poista