sunnuntai 17. maaliskuuta 2019

Korut morsiamelle

Mun korukavalkadi tulee olemaan himppuisen sekalainen seurakunta, mutta pidän ajatuksesta, että jokaisella palasella on oma tarinansa.

Kaulakoru
Kuten ymmärtääkseni kaikki mummin ja vaarin tyttölapsenlapset, olen minäkin saanut ristiäislahjaksi pikkuriikkisen kultaisen sydänriipuksen. Itse en tätä tapahtumaa muista, liekö tissibaari ollut liian antelias, mutta koru on ollut minulla epäsäännöllisen säännöllisessä käytössä tähän päivään asti. Myös riipuksen ketju on alkuperäinen ja siitä syystä aika lyhyt, mutta istuu sellaisenaan itse asiassa varsin kivasti tuohon kaulakuoppaan. Pidemmässä ketjussa lilliputtisydän ei ehkä erottuisi niin hyvin.

Oikean käden sormus
Isän äitiä en ole koskaan tavannut, koska hän jatkoi kohti seuraavaa etappia jo isän ollessa lapsi. Ylioppilaslahjaksi sain kuitenkin tädiltäni isänäidille kuuluneen kultaisen kivisormuksen. Kokonsa vuoksi sormus ei istu arkikäyttöön, mutta somistan sillä itseäni silloin tällöin juhlissa. Vuodelta 1959 oleva sormus olisi näin ollen mun jotain vanhaa.

Korvakorut
Lipsautinkin jo aiemmin aikovani visiteerata mummin korulaatikolla etsimässä korviini jotain lainattua. Vaihtoehtojen tutkiskelun jälkeen lainasin päättämättömyydessäni mummilta nämä kahdet vaihtoehdot. Alkuperäinen visioni oli roikkuvat korvakorut, mutta tällä hetkellä olen kallistumassa noihin yksinkertaisiin helmiin.
6 kommenttia:

 1. I-H-A-N-A tuo sormus! Upeaa, että tuollainen helmi on tallessa ja kulkenut suvussanne eteenpäin!

  VastaaPoista
 2. Tuo sormus on kyllä maagisen hienon näköinen. Todella upea pala historiaa suvussa eteenpäin siirrettäväksi. Minusta korut menevät hyvin yksiin. Ei tullut lainkaan sellainen sekalainen seurakunta -olo. :D Ehkä nuo kertomasi tarinat sitoi kaikki yhteen kokonaisuudeksi, ja toisaalta ovathan kaikki keltakultaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä! Itseä vähän mietitytti aluksi, kun on koruja helmillä ja ilman, mutta toki riitelevämpikin kokonaisuus voisi olla. :)

   Poista
 3. Ihanaa, että oot löytäny noin paljon kivoja koruja muiden varastoista 😍 ja olen kyllä Kristan kanssa samoilla linjoilla, että korujen tarina liittää ne yhteen. Itsellänikin on aikomus lainata muiden koruja, mutta itsellä ei vaan makumieltymys kohtaa yhtään muun suvun kanssa 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva saada kannustavaa palautetta näistä! Jos sulla ei sukulaisten kanssa osu maut yhteen, niin löytyiskö kaasolta tai muulta hyvältä ystävältä sopivaa lainattua? :)

   Poista