tiistai 15. tammikuuta 2019

Ei ihan turhat häämessut

Tammikuu tupruttaa tuvat täyteen lunta ja hääblogit messukuulumisia.

Minäkin seikkailin viime lauantaina Wanhaan Satamaan ja Mennään naimisiin -messuille. Kiikuin kauan kahden vaiheilla lähdenkö messuille ollenkaan, sillä 15 € sisäänpääsy (ja lisukkeeksi 2 € narikka) tuntuu aika kovalta vaatimukselta verrattuna puolta halvempaan Love Me Do:hun tulevana viikonloppuna. Omasta kokemuspohjastani löytyy yhdet aiemmat Mennään naimisiin -messut ja myös tiedossa oleva sormus&mekko -painotteisuus oli niin ikään pieni turn off - itselläni kun nuo kummatki löytyvät jo lapasesta.

Mutta onneksi lähdin!

Alkajaisiksi tahdon hehkuttaa @sarilovesart:ia, joka piti pientä kalligrafiapistettään Suomen taidetarvikkeen kyljessä. Vankkumattomana etanapostin fanina olen haaveillut hääkutsuihin ja myös niiden kuoriin panostamisesta. Olisi huippua pystyä kalligrafioimaan kutsut itse! Juttelin Sarin kanssa pidemmät pätkät, sain ammattilaisen tiivistetyt vinkit kalligrafian itseopiskeluun ja ostin harjoituspaketin sekä sivellinkynän. Sormia syyhyttää jo! Sarin ständillä oli myös upea idea kirjailla valkoisella ikkunatussilla erilaisiin vahapintaisiin lehtiin, kuten nyt suosiossa oleviin eukalyptuksiin. Ei tule meillä käyttöön, mutta olisi kiva idea vaikka paikkakortteihin!



Pääsin myös jututtamaan itse Vuoden hääpukusuunnittelija -hattutemppuilijaa Heidi Tuiskua alusvaate- ja mekonmuokkausasioissa. Sovittiinkin, että koppaan mekon kainaloon ja piipahdan Heidin liikkeessä sovittamassa rintsikkapuolta. Tämä oli pienoinen helpotus, sillä olen tuskastellut liiviostosten kanssa: kuinka turhauttavaa olisi ravata kotiin erilaisten liivien kanssa havaitakseen niiden pilkottavan milloin mistäkin puvun kulmasta.

Kolmas erityismaininnan arvoinen kohtaaminen oli Kilroyn Kaisan kanssa. Ollaan viime aikoina mietiskelty häämatkaongelmaa ja Kaisalta sai tuoreita vinkkejä puntaroitaviksi. Luonnollisesti messuilla tuli osallistuttua myös myrjardiin eri arvontaan, kuten kihlajaisvideon tavoitteluun upeaständiseltä Valo Films:ltä. Myös Henkan puvusta vastaava Turo arpoi messuilla räätälöityä pukua ja ei kai yksi ylimääräinen pahaksi olisi!

On kuitenkin myönnettävä, että niillä koltuilla ja eritoten sormuksilla on selvä yliote messujen tarjonnassa. Ainakin aiempina kertoina Love Me Do:n messutarjonta on ollut hieman monipuolisempi, vaikka Mennään naimisiin mututuntuikin petranneen viime vuodesta. Oma superasiantunteva fiilikseni onkin, että eritoten jos mahdollisuus on vain toisiin messuihin, satsaisin vasta tulevaan viikonloppuun. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti