lauantai 2. helmikuuta 2019

Häämatka varattu!

Jos lottopotti löytäisi perille ja aikaa saisi viettää kuukauden, lähdettäisiin häämatkalle Galápagokselle. Ilman Veikkauksen sponssiakin voitaisiin toteuttaa pitkään kytenyt Pohjois-Italian valloitus, mutta siellä olisi tiedossa aivan liikaa tehtävää, nähtävää ja koettavaa meidän 4-5 yön aikaikkunaan.

Me mennään siis naimisiin lauantaina 27.7., koska se oli juhlapaikan ainut vapaa rako. Toisaalta Henkan pitää olla sivistämässä tulevaisuuden toivoja jo taas heti elokuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla, joten meidän häämatkalle ei jää aivan tuhottomasti aikaa. Halutaan kuitenkin lähteä reissuun nimen omaan heti kohta hääpäivän jälkeen, koska meistä esimerkiksi jouluun siirretty reissu ei oikein sitten tuntuisi enää kunnon hanimuunilta.

Meidän toivelistalla on ainakin
 • Lämpöä. Koska Suomen kesä.
 • Inhimillinen matka-aika. Ei haluta viettää puolta meidän häämatkan tyngästä reissun päällä. Käytännössä ei siis Välimerta kauemmas kalaan.
 • Luksuksempi majoitus. Normireissulla mennään mentaliteetilla, ettei siellä hotellihuoneessa olla tultu aikaa viettämään. Häämatkalla halutaan kuitenkin panostaa majoitukseen, koska tarkoitus on yrittää ottaa aktiviteettien kannalta vähän rennommin (terveisin lomasuorittaja).
 • Maltillinen hintataso. Meillä ei ole varaa luksukseen Monacossa. Mutta jossain muualla ehkä.
 • Rantaa, luontoa ja maisemia. Ideaalisti aamupäivän voisi käyttää patikoiden upeissa maisemissa ja laskeutua sitten rannalle löhöämään. Vähän ehkä snorklaamaan siinä sivussa.
Alunperin tutkiskeltiin Kroatiaa ja eritoten Splitin edustan saaria. Meidän ajatus ei kuitenkaan oikein kohdannut reaalimaailman majoitusvaihtoehtojen kanssa. Yksi aivan täydellinen kohde löytyi, mutta se oli budjetin onneksi jo täyteen buukattu. Noin yleisesti TripAdvisoria konsultoidessa välittyi olo, että kalliimpien hotelliöiden laatu ei vastaa hintalappua.

Vehreämpi ruoho löytyi kuitenkin yllättäen naapurista. En olisi tätä ennustanut, mutta meidän viiteen yöhön tiivistetty kuherruskuukausi suuntaa Montenegroon!

Koska ainoat suorat lennot Helsingistä Montenegron Tivatiin paahtavat vain kerran viikossa, päädyttiin me varsin yleiseen ratkaisuun laskeutua Kroatian puolelle Dubrovnikiin ja hurauttaa vuokra-ajokilla rajan yli. Maltillinen tarjoushaukka olisi jäänyt odottamaan sopivaa lentodiiliä, mutta tällaisena hätähousuna (köh) varattiin suoraan Finskin kohtuuhintaiset lennot. Henkan tossuihin tuli vipinää, kun lähdettiin selvittämään vuokra-autoa, ja buukattiinkin samoin tein Beetle Cabrio tai vastaava. Säästösyistä meille ei tule hääautoa, joten olen aika onnellinen, että Henkan ei-niin-pieni sisäinen automies pääsee sitten häämatkalla kruisailemaan katto auki (vaikkei volkkari nyt se aivan unelmien ykkösmenopeli olisikaan). Vuokra-auto laajentaa myös kivasti päiväretkimahdollisuuksia (se siitä löhöilystä).

Jos siis maltetaan lähteä hotellin tiluksia pidemmälle. Meidän häämatkan tukikohtana toimii Forza Mare hieman Kotorin kaupungin ulkopuolella. Majoituspanostuspäätöksestä huolimatta mopo pysyi sen verran lapasessa, ettei lähdetty standardihuonetta enempää pröystäilemään, mutta viihdytään kyllä varmasti silti. Luksuksempia hotellivaihtoehtoja olisi ollut useampikin, mutta meitä houkutti tornitalokompleksien sijaan pienemmän kokoluokan paikka vähän rauhallisemmalla sijainnilla. Sähköpostitse asiakaspalvelu on myös pelannut, joten odotetaan aika innoissamme tätä reissua!

All three pic courtesies to Forza Mare. Thanks guys!

12 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköistä! :) Etenkin tuo keskimmäinen kuva on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Vuoret on varsinkin aina plussaa, kun meillä on täällä vähän tasaisempaa.

   Poista
 2. Ihanan näköinen paikka! Nää opettajien loma-ajat on kyllä ihan tosi hankalat, kun ei ole mitään joustoa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa muuta! Kyllä ne opettajien lomat on niin ikävät. ;)

   Poista
 3. Olen kuullut Montenegrosta lähes pelkästään hyvää matkakohteena, joten varmasti nappivalinta häämatkakohteeksi 😍

  VastaaPoista
 4. Kuulostaapa hyvältä! Odotan innolla matkakertomusta 😊

  VastaaPoista
 5. Vitsit! Mä olen myös kuullut Montenegrosta pelkkää hyvää. Lähtisin itsekin ihan milloin vain sinne matkalle. Varmasti erinomainen valinta ja odotan kyllä reissun jälkeen kuulevani teidän kokemuksia matkasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että mekin päästään aikanaan kehumaan maata. Ainakin lähtökohdat on kunnossa!

   Poista
 6. Ooo mielenkiintoinen kohde! Maltan tuskin odottaa päivitystä reissusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekään ei maltettais odottaa! Yritetään nyt kuitenkin päästä naimisiin ensin. :P

   Poista