sunnuntai 10. helmikuuta 2019

DIY Häälogo


Mä en näe mitään välttämätöntä tarvetta häälogolle enkä näin rehellisyyden nimissä ole niiden suurin fani. Meilläkin alkaa tässä kuitenkin pohdinnat pyöriä kutsuissa ja kaikessa siihen liittyvässä ja sitten saatiin idea, josta tykättiin kovin. Harmi vaan, että se toteutuakseen vaatii juuri sen pirun häälogon.

Ei kai siinä sitten muuta kuin närheä munista.

Kun se logo nyt sitten kaikesta huolimatta oli tulossa, halusin sen olevan enemmän meidän näköinen kuin sellaiset abstraktit kiehkurat, joita kaikki ilmaiset logomakerit on pullollaan. Eli jottei menisi liian helpoksi, lähdettiin väkertämään lähes tyhjästä.

Tehtäköön heti alkuun selväksi, ettei meistä kumpikaan ole työstänyt tällaista suunnitteluhommaa koskaan aikaisemmin, joskin olen onnekas napattuani itselleni kuvankäsittelyä jonkin verran handlaavan sulhasen. Googlen vapaasti käytettävistä ja muokattavista kuvista löytyi sopiva lähtökohta koivunlehdelle (näin helmikuussa livemallit on vähän vaikeasti saavutettavissa), ja siitä Henkka jäljensi ääriviivat ilmaisohjelma Inkscapella. Näin saatiin logo vektorigrafiikkana, elikkäs se skaalautuu vaikka äärettömyyksiin mössöytymättä pikselipuuroksi.

Olisin halunnut keksiä lehtilogon sisälle jotain omaperäisempää kuin meidän alkukirjaimet, mutta mielikuvitus ei venynyt. Yhtenä reunaehtona kun oli, että tekstin pitää pysyä luettavana myös huomattavan pienessä logossa. Ajattelin metsästää jonkin sopivan valmisfontin T&H:lle, mutta Henkka haastoi mut viemään DIY-hengen harppausta pidemmälle. Kutsukuoria varten olen vähän treenannut kalligrafian alkeita ja tässä näkyy mun kirjainharjoittelua ja tyylin iterointia yhden A4:n verran. Vaihdoin varsin nopeasti &-merkin (imelyydestä huolimatta) pieneen sydämeen, sillä yksivärinen logo ei mielestäni kaivannut enää ylimääräisiä kiekuroita. Mun kirjaimet on vielä kaukana siitä sulavalinjaisesta eleganssista, jota kalligrafia kauneimmillaan on, mutta passatkoon nyt tähän tarkoitukseen. Lopuksi Henkka vielä digitalisoi mun koukerot ja yhdisti ne koivunlehtisabluunaan. Vähän mietin olisiko päivämäärä pitänyt ympätä mukaan, mutta ehkä kokonaisuus on näin siistimpi ja jälleen luettavuus säilyy pienessäkin koossa.

10 kommenttia:

 1. Vitsit! Ihana, että tartuitte noin reippaasti toimeen ja tuosta noin vain loihditte oman logon. Pisteet teille! Tosi hyvää jälkeä ja tosiaan kivasti persoonallisempi kuin geneeriset nimikirjainrinkulat. Me haluttiin alusta asti oma logo ja tykästyttiin nopeasti aivan geneeriseen malliin, joka tuli vastaan. Nyt logoa on käytetty jo monessa paikassa mm. kutsuissa useammassakin kohtaa ja hääpäivänäkin logo tulee näkymään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teidän logo sopii kyllä teidän siistin moderneihin häihin ja oli tosi upea ainakin kutsuissa! Ja aaaaaa, teidän häät on HUOMENNA!!

   Poista
 2. Toi on kyllä tosi kivannäköinen logo! Meillä ei logoa ole eikä oikeastaan koettu tarpeelliseksi, mutta niinhän se menee, että sitten kun sen tekee ja hommaan hurahtaa, niin kyllähän se luo koko häälookiin vähän omaperäisemmän puolen. Ja upean logon olette saaneet suunniteltua ilman sen suurempia kokemuksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, logo ei mustakaan ole mitenkään erityisen tarpeellinen. Mutta tulipahan tehtyä. :D

   Poista
 3. Tää on kyllä hirmu suloinen, ja tuo sydän on ihana yksityiskohta :) Ite tietynlaisena minimalistina tykkään myös siitä, että piditte logon yksinkertaisena, ettekä ympänneet mukaan päivämäärää tai &-merkkiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! &-merkki olisi ehkä varsinkin tehnyt logosta vähän sekavan. Vaaleamman harmaalla kirjainten taustalla olisi ehkä toiminut, mutta haluttiin täysin yksivärinen kokonaisuus.

   Poista
 4. Kaunis logo! Teillä on hyvin yhteen sopivat alkukirjaimet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Totesin Henkalle, että valitettavasti T:n pitää nyt tulla ensin, kun toisin päin ei oikein sovi. :D

   Poista