sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Biisikriisi

Kuinka vaikeaa voi olla löytää yksi biisi?!

Tykätään molemmat tanssia, joskin meidän keskinäinen tasoero on jokseenkin huomattava. Henkkahan on siis tosiaan joskus muinoin harrastanut kaiken muun lisäksi hetken kilpatanssia, kun taas oma rytmitajuni on hyvälläkin tahdolla kehuttuna välttävä. Pienellä rohkaisulla tällaiset sivuseikat kuitenkin siliävät ja viihdytään yhdessä tanssilattialla. Meille häätanssi on siis itsestäänselvyys.


Henkka tahtoo valssin. Mulle kävisi ensitanssiksi jokin muukin tahditus ja silloin koko tätä valintaongelmaa ei edes olisi. Mutta koska asia on tälle puoliskolleni tärkeä, tulee meille valssi. Minulla puolestani on vaatimus suomenkielisyydestä ja sanoitetusta kappaleesta, jonka tekstit jotenkuten sopisivat tilaisuuteen, vaikken mitään äklöimelää rakkauslaulua vaadikaan. Tämän lisäksi Henkka karsastaa perinteisten häävalssien haitarihumppaa.

Häävalssin löytäminen onkin osoittautunut noin kahta kertaluokkaa haastavammaksi kuin alunperin ajattelin. Paljon ollaan kuunneltu ihan niistä Akselista ja Elinasta Johanna Kurkelan Häävalsseihin, mutta jälleen kerran sitä oikeaa ei vielä ole löytynyt. Tässä alla seulottu lista harkituista, mutta toistaiseksi hylätyistä. Alkaa tosin tuntua, että kotimaasta loppuvat valssit kesken, joten saattaa olla, että johonkin näistä vielä päädytään.

Vanhojapoikia viiksekkäitä
Olkoonkin perinteisen kulunut, mutta me tykätään. Tahdotaan tanssahdella tämä kuitenkin vasta toisena biisinä.


Uralin pihlaja
Minä jokseenkin pidän tästä klassikosta ja esimerkiksi Diandra esittämänä humppa ei ole niin paha. Henkka ei kuitenkaan aivan yhtä lailla lämmennyt tälle, joskaan jyrkkää VETOakaan en kuullut.


Täävalssi
Modernimpi häävalssi, jonka melodia on todella kaunis. Sanojensa vuoksi ei kuitenkaan sovi tällaisille ensikertalaisille.


Valssi tanssitaidottomille
Noh, Henkkahan ei tosiaan ole tanssitaidoton. Hüümörhenkisestä nimestään huolimatta biisin sanat ovat asiaa ja ripaus romanttiikkaakin niistä löytyy, joten jollekin toiselle morsiusparille varmasti nepparivalinta.


Olet mun kaikuluotain
Kappale on jälkeen kaunis, mutta mulle vain tökkii ihan suhteettoman pahasti oman rakkaan vertaaminen niinkin epäromanttinen kapistukseen.


Mansikkamäki
Muutaman kuuntelukerran jälkeen tykästyin ja vähän jo helpotuin, että löytyipäs. Mutta Henkka ei pidä.


Puu
Muuten oikein sopiva, mutta meno on mulle aivan liian nopea. Jos en sotkeutuisi omiin jalkoihini, niin viimeistään mekon helmaan.


Häävalssi
Tässä ei periaatteessa ole mitään vikaa, mutta ei silti sytytä. Nyt menee kyllä nirsouden puolelle.


Valssi
Ensimmäinen säkeistö paljastaa biisin kertovan oikeasti baari-illasta kaupungissa. Tahtoisin, ettei tämä mua häiritsisi, koska muuten kappale olisi just eikä melkein. Mutta minkäs teet.


Hedwig's Theme
Henkka ehdotti mua ajatellen tätä Potter-tunnarina tunnettua biisiä. Samaan hengenvetoon se vakuutti, että harjoittelulla tällaisesta wienervalssistakin saa rennon ja vaivattoman. En usko.

4 kommenttia:

 1. Kivoja vaihtoehtoja! Mä tykkään myös tuosta Kaikuluotaimen englanninkielisestä versiosta, Annie's Song, mutta me halutaan myös suomenkielinen biisi ja tuo kaikuluotain tökkii mulle ihan superpaljon. Teinkin sen verran radikaalin vedon, että suomensin itse sanat, koska tokihan osaan sanoittaa paremmin kuin Hector. :D Katsotaan, tulevatko häissä käyttöön. Sulhanen ei tästä vielä tiedä, vaan tämä olisi ehkä ylläri... Pitää vaan saada joku kaveri laulamaan tämä häissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah! En siis ole ainut, jolta kaikuluotaimen romanttinen aspekti on jäänyt havaitsematta!

   Aika huippuylläri, jos löydät jonkun laulamaan biisin! Eikä pidä olla liian vaatimaton, siitä vain Hectoria haastamaan. ;)

   Poista
 2. Paljon kivoja biisejä! En muista nyt lukeneeni, että tuleeko teille bändiä häihin - jos tulee, niin hehän voisivat ehkä soittaa halutun kappaleen hitaammin tai nopeammin, jos alkuperäinen versio ei ole sopiva nopeutensa puolesta (kuten vaikka Hedwig). Me ei olla vielä yhtään pohdittu häätanssia, ei mitään ajatusta...

  Pakko vielä sanoa, että luin tänään kahdelta istumalta sun blogin läpi kokonaan, tosi kivoja tekstejä ja kiva kirjoitustyyli! En ole ennen jotenkin löytänyt tänne, vaikka olen tämän blogin nimen jossain fb-ryhmässä nähnytkin. Eli jään ilomielin seuraamaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän bändiasiat on olleet pitkittyneen asemasodan alla, mutta ehkä aletaan olla jo voiton puolella. Tästä varmasti avaudun jossain kohden. Ja tuo nopeuden säätö on kyllä ollut pohdinnassa!

   Kiva kuulla, että eksyit tänne etkä heti kääntynyt kannoillasi! :D Ei mutta oikeasti kiitos kehuista, on ihan huippua saada positiivista palautetta!

   Poista