perjantai 19. lokakuuta 2018

Sukkanauha - let's geek!

Sulho sukeltaa helman alle ja hamuaa hampailla sukkanauhan reunaa. Juhlakansa kyselee, että mitäs siellä tehdään, kun noin kestää ja joko näit vilauksen iltapalasta.

Häiritsevää? Kiusallista? Noloa?

Lienenkö saanut liian vapaan kasvatuksen, mutta mulle tämä skenaario ei ole kiusallinen kauhukertomus vaan veikeä pilkahdus silmäkulmassa. Meillä sukkanauhan heitto on siis ehdoton osa ohjelmaa. Saattaa tosin olla, että itse heittoon keksitään jotain twistiä. Asia on nimittäin niin, että meiltä löytyy laatikosta kuusi (6) Henkan nappaamaa nauhaa. Sillä on sellainen bravuuri: onnistumisprosentti 100 (sukkanauhoissa, yksi viehe lensi ohi). Halutaan siis keksiä hauska tapa tuoda tämä sukkanauhadetalji esiin ja Henkalla vissiin oli jo jotain näkemystä tästä. Itse ripustaisin nauhat ehkä vain pyykkinarulle nimilappujen kera, mutta sulhasella taitaa olla aktiivisempia ajatuksia...


Minulla olisi siis valikoimaa valmiina, ja aluksi ajattelinkin vain poimia laatikosta sopivan. Mutta sitten… Niin. Häähömppäys iski.

Tahdon Potter-sukkanauhan! (Tästä eteenpäin tekstissä on vahva nörttiviba, en pahoittele.)

Suuntasin siis tällaisen pikkukrääsän pyhättöön eli Etsyyn ja ensisilmäyksellä Potter-sukkanauhavalikoimaa oli jopa ihan kivasti. Mutta miksi, oi miksi, Deathly Hallows -symboli pitää tunkea kaikkialle minne se ei kuulu. Se EI ole mikään yleispätevä potterfanisymboli, vaikka sitä tunnutaan sellaisena käytettävän. Esimerkiksi “Always” olisi täydellinen lainaus sukkanauhassa, mutta Deathly Hallows ei liity siihen yhtään mitenkään ja silti se pitää ympätä jokaiseen vaihtoehtoon. Ärsyttävää. Platform 9¾-teemaisessa nauhassa ei oikein ole mitään ideaa (joku “yhteisen matkan aloitus” pistää kakomaan imelyydestä) ja nauha pienellä siepillä on aika kaukaa haettu (“Catch me if you can!” tai jotain sinne päin).

Loppupeleissä arvoin kahden vaiheilla ja turvauduin kaasoapuun. Ensimmäinen vaihtoehto oli räikeästi rohkelikkoa kirkuva nauha, jonka Potter-viittauksen melkeinpä kuka tahansa tajuaa heti kun se sieltä helman alta on ongittu. Haluaisin, ettei mun nauhapanostus jäisi kansalta täysin huomaamatta, joten olin jo vähän kallellaan tähän suuntaan.

Kunnes kaasot käänsi mun kelkan. Tämä perinteisemmän ja ehkä pikkiriikkisen tyylipuhtaamman nauhan Potter-viittauksessa on pieni nörtähtävä vitsi ja Ensun sanoin se on “enemmän truepotterfanin sukkanauha, kun tällaiset maallikot ei tajuu ilman googlea”. JA SE SAAPUI TÄNÄÄN!

(Ei kerrota Henkalle paljonko maksoi.)

8 kommenttia:

  1. :'D Ihana!

    Kiinnostaa kyllä myös tuo, mitä käyttöä keksitte noille kaikille sukkanauhoille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, ajattelinkin että Potter-fanina arvostaisit. :D

      Joo, saa nähdä mitä kehitetään. Vähän epäilin jo jonkun Henkan idean käytännön toteutusta, mutta onneksi tässä on vielä aikaa...

      Poista
  2. *katoaa googleen* AAAAAAAA tämä se on englanniksi! Aivan loistava sukkanauha :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joo tosiaan "Ilkityö onnistui" on suomennos. :D

      Poista
  3. IHANA! Itse myös vannoutunut Potter-nörtti ja kanssa miettinyt, että millä tavalla saan vaivihkaa ujutettua Potter-juttuja meidän häihin (mies ei oo ihan yhtä innoissaan, kun minä). Tässä yksi loistava idea selkeästi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatan ehdottomasti! Omani on tosiaan Etsystä scarboroughrose -nimiseltä käyttäjältä/kaupalta. Jos sattumalta päätyisit samaan, niin vinkkinä, että kannattaa tilata vähän isompi koko kuin oma reiden ympärysmitta: nuo koot on ilmeisesti kuminauha venytettynä... :P

      Poista
  4. Aivan huikea! Kuolen 😂😂😂 ja sytyn muutenkin sun blogille, kevyesti paras koskaan lukemani hääblogi. Meinaa 6/19 morsmaikkia välii kevyesti ahdistella kun jostain syystä some suoltaa häitä jatkuvalla syötöllä että tuleeko meidän häistä nyt tarpeeksi mitä lie! Hienot, juhlavat, rennot, hauskat, tylsät jne! Niin tämä blogi on niiin virkistävää vaihtelua aitoudessa, rehtiydessä ja pieni pilke silmäkulmassa. Jostain syystä tää häähössötys meinaa helposti saada turhan vakavia piirteitä itseensä niin ihanaa kun joku kirjoittaa siitä kieli poskella 👌 Oon lukenu kaikki sun postaukset tän illan aikana 😂 Muutenkin luulen että sun elämä on hauskaa kun näät pieniä hauskoja asioita ympärillä.
    "And are they getting married in my bedroom?" asked Ron furiously. "No! So why in the name of Merlin's saggy left-"

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wou! Kiitos, kumarrus ja niiaus tällaisesta suitsutuksesta! Kiva, jos mun löpinät ei ainakaan lisää hääahdistusta. :D Tsemppiä järkkäilyihin, tehkää teidän häät eikä mitään pinterestkopiota!

      "Don't talk to your mother like that!" ;)

      Poista