tiistai 16. lokakuuta 2018

Kalustusvarustus

Meidän juhlatilassa ei paria suorakaiteen muotoista pöytää lukuunottamatta ole kalustusta, joten kaikki pitää tuoda paikan päälle. Tämä tuo luonnollisesti sähköpostirumbaan yhden palveluntarjoajan lisää: tarvitaan kalustevuokraamo.

Meillä oli alusta lähtien ajatuksena istuttaa vieraat pyöreisiin pöytiin. Ne vievät huomattavasti enemmän tilaa kuin suorakaiteet vastaavalle ihmismäärälle, mutta koska meidän juhlatilaan on todistettavasti mahdutettu suorakaiteilla päältä sata henkeä, olen vakuuttunut, että meidän vajaa 50 mahtuu kyllä ymmyrkäisestikin. En kyllä ole tätä millään pohjapiirroksella todentanut, joten ehkä se olisi hyvä vielä varmistaa…

Pöytiä on tarkoitus tulla kahta kokoa: yksi isompi, noin 10 hengen pöytä meille, kaasoille ja bestmaneille puolisoineen ja sitten loput viidestä kuuteen pöytää 6-8 hengelle. Pieni pelivara pöydän ympärille asetettavien istujien määrässä tuo mukavasti joustoa, kun joskus ryhdymme tuskailemaan istumajärjestyksen kanssa. Yksi vähän kurja juttu pyöreissä pöydissä kyllä on: “vastapäätä” istujaan on kovin pitkä matka ja lopulta koko pöydän yhteinen keskustelu vaikeaa. Ei, olin väärässä. On niissä toinenkin kurja juttu. Keskellä jää suuri tyhjä tila, johon pitää suunnitella koristusasetelma. Argh.

No mutta siis, pyöreät pöydät. Ja sitten tarvitaan tuolit. Mutta se vasta olikin vaikeaa. Lähes kaikilta vuokrausfirmoilta kyllä löytyy pyöreitä pöytiä, mutta ah kuinka vaikeaa on löytää ei-aivan-karseita tuoleja kohtuu hintaan. Suurin osa on niitä muovihäkkyröitä, jotka on varsin selvästi tarkoitus huputtaa. Tuolihuput eivät kuitenkaan istu (heh-heh) meidän tyyliin ja ovat kalliitakin pirulaiset.

Näillä kriteereillä emme löytäneet turhan montaa kalustevuokrafirmaa, mutta kolme tarjouspyyntöä saimme lähtemään. Yksi ei vastannut ja toinen kahdesta oli selvästi parempi. Tarkoitus on näin ollen hakea kalusteet torstaiaamuna Intercomin varastolta. Ja ihmetellä mihin kulkuneuvoon saadaan mahtumaan halkaisijaltaan 180 cm pyöreä pöytä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti