torstai 12. joulukuuta 2019

5 mokaa ja yhdet kuokkavieraat

Kuva: Kallioniemi Photography
Jottei tämä häiden läpikäynti menisi ihan pelkäksi ruusuiluksi, tehkäämme lista asioista, jotka menivät meidän häissä pyrstölleen. Että on ensi kerralla sitten jotain, jossa parantaa.

Vuosikymmenen flunssa
Älä sairasta hääpäivänä. Ja jos sairastat, varaa tujakka lääkearsenaali. Varaa se, vaikket sairastaisikaan.

Ruokailun aikataulutus
Kuten aiemmin on tullut mainittua, ruokailuumme kului tunnista puoleentoista vähemmän aikaa kuin oli tarkoitus. Minun aikatauluarviossani ei tietenkään ollut mitään vikaa, vaan syy oli yksinomaan säässä. Helteellä ei paisti maistu. Ihan rehellisyyden nimissäkin on kyllä todettava, että meidän kokenut catering oli ruoka-aikataulusta kanssani samoilla linjoilla ja jos häitämme vietettäisiin nyt, pitäytyisin alkuperäisessä arviossa.

Unohtuneet yhteiskuvat hääcrewn kanssa
Meidän oli tarkoitus ottaa yhteiskuvia hääcrewn kanssa heti vihkimisen jälkeen, mutta tuo kuvaussessio päätettiin lennosta vaihtaa hääjuhlan tauolle. Jolloin se sitten unohtui. Onneksi meillä on rutkasti kuvia noin muuten, mutta olisi ne jengiposetkin olleet ihan kiva toteuttaa.

Laktoositon pizza
Tilasimme iltapalapizzat hyvissä ajoin ennakkoon ja vasta hääviikolla tuli mieleen, että pitää muistaa varmistaa pitserialta, että käyttävät laktoositonta juustoa. Tämä jäi häiden aaton iltaan, jolloin Henkka ja bestmanit kävivät maksamassa meidän tilauksen ennakkoon. Jolloin kävi ilmi, ettei pitserialla ollut laktoositonta juustoa lainkaan. Pojat päättivät yhdessä tuumin, ettei tätä enää kannata tuoda bridezillan tietoon ja häiden iltapala-aikaan pöytään ilmestyi pizzojen rinnalle laktoosittomia paistopisteen antimia. Suurempaa vahinkoa ei siis tapahtunut, mutta asia olisi ehkä hoitunut toisin, jos sen olisi muistanut hieman aikaisemmassa vaiheessa.

Kattausmokat
Kahden pöydän mölkkypöytänumerot olivat menneet väärin päin. Hups. Eksytysyrityksestä huolimatta kaikki vieraat löysivät kuitenkin paikkansa. Lisäksi lasit ja aterimet pöytiin kattanut pitopalvelu sujautti haarukat ja veitset servettitaskujen väärään koloon lähettämästäni esimerkkikuvasta huolimatta. En edes ole katkera.

Sitten vielä ne kuokkavieraat!

Bändin viimeisen setin hiljennyttyä ja meidän heipattua kaikki vieraat, törmäsimme vielä navetan ovilla muutamaan täysin vieraaseen miekkoseen, jotka siinä hilpeästi kaljat kädessä toivottivat meille onnea. Jälkikäteen saimme kuulla, että herrat olivat tulleet lähimmistä taloista huomauttamaan, että juhlamme ovat kellonaikaan nähden turhan äänekkäät. Pelisilmäiset bestmanit olivat kuitenkin tökänneet ukoille kaljat kouraan ja kutsuneet kuuntelemaan bändin viimeiset vedot. Ja pitäähän häissä nyt yhdet kuokkavieraat käydä!

7 kommenttia:

  1. Varmaan väkisinkin joka häissä tulee mokia vaikka kuinka suunnittelisi... Onneksi ei tuon pahempia osunut teille! (Flunssa oli tietty kurja) Kuokkavieraat on kyllä aika klassikko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, näistä selvittiin jokseenkin kunnialla. x)

      Poista
  2. Moikku! Juustonvalmistuksessa suurin osa laktoosista poistuu heran mukana luonnostaan ja vielä jäljelle jääneet rippeet pilkkoutuu hapatemikrobien toiminnan seurauksena muiksi aineiksi, joten kaikki (kypsytetyt/kovat = ei tuorejuustot) on luontaisesti laktoosittomia tai ainakin vähälaktoosisia. Myös kypsyttämättömissä juustoissa määrien pitäisi olla vähäisiä.

    Tokikaan mä en tiedä mitä juustoa kyseisessä ravintolassa oltaiisiin käytetty mutta esimerkiks valionkin mozzarella- ja pizzajuustoraasteet on laktoosittomia, voisin siis olettaa että monet muutkin vaikkei asiaa erikseen mainittaisi pakkauksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Terse! Tän kun olisi tiennyt... Ehkä pitseriakin otti varman päälle eikä luvannut laktoosittomuutta, jos se ei paketissa kissan kokoisin kirjaimin lukenut.

      Poista
  3. Vau, sun tuoreella aviomiehellä on hyvä ongelmanratkaisukyky! Ja vielä nokkelasti hoksasi säästää sinut turhalta stressiltä. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli epäilemättä ihan kaikkien kannalta viisas ratkaisu. :D

      Poista
  4. Todella ihanan näköinen juhlatila näyttää olleen teillä tuon jutun kuvan perusteella. Onneksi olitte varanneet häitä varten kunnon lääkearsenaalin, jotta juhlat ei ihan menneet penkin alle. Kaveri on myös etsiskellyt mukavaa juhlatilaa omiin pyöreiden vuosien juhliin. https://www.veikkolankartano.fi/juhlat

    VastaaPoista