keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Koekampaus - sittenkin!


Lyhykäisesti avauduinkin jo kuinka viimeviikkoinen koekampaus vaihtui pelkäksi hääkampauksen suunnitteluksi. Tämä juonenkäänne tuli minulle täytenä yllätyksenä, olinhan kampaajaa varatessani sopinut juurikin myös testiversion sisältävästä paketista.

Jäi harmittamaan. Sekä koekampauksen puute että oma jähmettymiseni yllättävässä sosiaalisessa tilanteessa. Miksi en onnistunut avaamaan suutani? Siispä tein kuten kuka tahansa sosiaalisen median kasvatti ja kysyin tilanteeseen mielipiteitä Nistin ja Nöörin Instagramin puolella. Uskallanko ottaa kampaajaan uudelleen yhteyttä vai saanko vain hyytävän ilmapiirin hääaamuun? Kiitos kaikille sympatiasateesta ja ihanista kannustusviesteistä! Niiden rohkaisemana sain kuin saikin muotoiltua viestin, jossa kerroin harmitukseni väärinymmärryksestä ja toiveeni saada sittenkin puheissa ollut koekampaus.

Paluupostissa saapui mitä vilpittömin pahoitteluviesti. Kampaajani tosiaan yleensä pitää hääkampauksista vain suunnittelupalaverin eikä ollut kiireessä muistanut, että minun kanssani oli sovittu varsinaisesta koekampauksesta. Saimmekin aikataulut natsaamaan uudelleen täksi tiistaiksi.

Hääkampauksen suhteen mulla oli paljon ajatuksia, mutta ei kuitenkaan esimerkiksi yhtä täydellistä “tällainen, kiitos” -pinterestiä. Huolimatta siitä, että rennon laineekkaat niskanutturat ovat tässä viime vuosina olleet aika peruskauraa. Ihan täysin sotkuisen bohoiselle puolelle en kuitenkaan halunnut mennä, vaan nuttura saisi selkeästi erottua omana laitoksenaan. Lisäksi toivoin kuohkeaa ja huoletonta kiharaa. Oman twistinsä hommaan tuo mun sivusiili, jonka leikkasin reilu vuosi sitten vielä onnellisen tietämättömänä tulevista häistä. Koska sitä ei olisi ehtinyt kasvattaa poiskaan, annoin olla. Sen mukana mun tupeesta puuttuu kuitenkin vähintään neljännes ja romanttisen nutturakampauksen kanssa joutuu vähän soveltamaan.

Näin koekampauksen jälkeen on kyllä paljon varmempi mieli! Nytkään ei toki tehty hääkampauksen kopiota, vaan kokeiltiin vähän eri juttuja pinnit sojottaen. Nuttura itsessään on esimerkiksi tässä vain minuutin sutaisu ja siitä on tarkoitus tehdä huomattavasti muhkeampi. Takavinoon kulkeva letti on sen sijaan juuri sellainen kun halusin: se tuo kampaukseen eläväisyyttä olematta kuitenkaan lettikampaus. Puhuimme myös, että tahtoisin etusivuhiuksiin jonkinlaista eloa, kun ne nyt ovat vähän tuollainen tasainen laatta. Kampaaja vakuutti tämän kyllä onnistuvan kunhan liukkaat hiukseni kuorrutetaan ököteillä. Siilipuoli ei näissä kuvissa oikein näy, mutta se jäikin vielä vähän harkinnan alle: tahtoisin sen sulautuvan kampaukseen ilman väkinäistä peittelyä.

Mutta kyllä kuulkaa kannatti taas kehdata eikä jäädä itseksensä märehtimään. Suosittelen lämpimästi muillekin aikalailla tilanteesta riippumatta.

2 kommenttia:

  1. Pointsit jämäkkyydestä! Hyvä muistutus taas meille muillekin että uskaltaa vaatia sen mistä on sovittu. Jännä kyllä tuo käytäntö että on vain suunnittelupalaveri, itsen olisi ainakin vaikea osata sen perusteella sanoa paljoa... Joka tapauksessa, kivan näköinen kampaus tuli! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään kyllä! Ja kylläpä jäi harmittamaan oma tuppisuuteni, kun asian olisi voinut selventää yhdeltä istumalta... Mutta hyvä, että edes näin kahdella.

      Poista