lauantai 20. huhtikuuta 2019

Donitsiähky

Meillehän tulee jälkkäriksi ihan perinteinen hääkakku polkaisuineen kaikkineen. Ei nyt sentään se mansikoita ja kermavaahtoa -versio, mutta kuitenkin. Aikuisten makeakiintiö täyttyisi varmasti yksinään näinkin, mutta sitten näin kuvan donitsiseinästä ja olin myyty.

Donitseja on näkynyt häissä jo jonkin aikaa ja esimerkiksi Something blue leipoi niistä itse kakkukeon. Meidän ei ole kuitenkaan tarkoitus vaivata herkkuja itse, vaan tilata ne suoraan juhlapaikalle. Donitsi-innostuksissani bongasin Facebookista Dollyn Donitsin mainoksen ja tarjouspyyntö suhahti matkaan siltä istumalta. Dollyllä ei ole vakituista myyntipistettä, vaan donitsikärry kiertää pitkin Etelä-Suomea. Tämän vuoksi meidän maistelu- ja makuvalintahetki on venynyt malttamattomuudesta huolimatta näinkin pitkälle, mutta nyt päästiin lopulta tositoimiin!

Kuorrutevaihtoehtoja donitseille olisi monta + 1, mutta me valikoimme kokeiluun punaisen pomedan, kinuskitoffeen, mustikkasuklaan, sitruunan, maitosuklaan, valkosuklaan ja mansikka-mariannerouheen. Tiskiltä nappasin extempore matkaan vielä yhden turkinpippurin! Makeaähkyhän siinä maistelussa tuli, mutta päätös oli lopulta varsin helppo, joskaan ei täysin yksimielinen. Meidän donitsiseinälle kelpuutettiin neljä makua: sitruuna, mustikkasuklaa, maitosuklaa ja mansikka-marianne. Jälkikäteen havahduttiin, että nämä on muuten juurikin samat maut, jotka ovat tulossa meidän hääkakkuun: suklaa, sitruuna, mansikka ja mustikka! Ollaanpahan ainakin johdonmukaisia.

2 kommenttia:

  1. Nuo Dollyn donitsit kuulostaa ja näyttää kyllä niin hyvältä! Pitääpä koittaa seurailla, milloin donitsikärry olisi jossain lähistöllä, jotta pääsisi itsekin maistelemaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa laittaa niiden insta seurantaan! Siellä ne yleensä ilmottelee missä ovat menossa. :)

      Poista