keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Vihdoinkin bändi

Vihdoin. Vihdoin voin sanoa, että meillä on häihin bändi. Vihdoin.

Lähdettiin liikenteeseen siitä, että halutaan jotain muutakin kuin Spotify. Toki se meilläkin varmasti tanssittaa viimeisimpiä joraajia ja mahdollisesti luikuttelee taustalla ruokailussakin, mutta koneelta soimaan näppäilty häävalssi tuntuu ajatuksena kovin sieluttomalta. Menevä DJ buustaisi varmasti meininkiä tanssilattialla, mutta tästä huolimatta ero kustannuksettomaan Spotifyhin ei meistä olisi hintansa väärti. Tähtäimessä oli siis livemusiikki.

Jo syys/lokakuussa laitettiin viestiä Linda ja Leo -duolle, jonka biisinäytteet hurmasivat yhdeltä kuulostelulta. Heiltä olisi saanut supertunnelmallisen ensitanssin ja jonkinlaisen launchpadin avulla myös loppuillan bileet. Lisäksi kahden kokoonpano on aina halvempi kuin täysmiehitys. Duo ei kuitenkaan ollut vielä tuolloin syksyllä varma keikkailevatko he ollenkaan ensi kesänä, vaan kehottivat kyselemään uudestaan vuodenvaihteen jälkeen, jos musahommat olisivat meillä sillon vielä vailla toteuttajaa. Emme halunneet jättää muusikoiden metsästystä tämän yhden kortin varaan, joten oli pakko lähteä kartoittamaan muita vaihtoehtoja.

Siitä lähti hääsuunnittelun tähän asti tuskaisimmaksi pitkittynyt rasti. Selasimme vastahakoisen ärtyneinä sekä buukkaa-bandi.fi-sivustoa että Facebookia ja ihan vain ystäväämme Googlea. Tyypillisen hääbändin musanäytteiden taltioinnit ovat vähän sitä sun tätä - jos niitä siis löytyy - ja ammattimaisemmalla menolla hinta nousee siinä rinnalla. Ja kun sopiva bändi tuntui ehkä jopa jääneen haaviin, ei biisilista sitten vastannutkaan yhtään meidän makua. Kyselimme myös Turun konservatorion keikkavälitykseltä, muttemme sitäkään kautta löytäneet etsimäämme.

Saatoin semipainokkaasti avautua tästä bändiongelmasta teekkarikaverien pikkujoulufondueilla, jolloin kaveripariskunta totesi, että heidän häidensä bändi kyllä osuisi jokseenkin meidän hintahaarukkaan. Oltiin itse vieraina noissa häissä ja kehuttiin aikanaan kyseisen kokoonpanon meininkiä, mutta olin ajatellut heidän sinkoavan läpi meidän jo kertaalleen korotetusta budjettikatosta.

Kyllähän siihen hintakattoon lopulta törmäättiin sen verran, että kohoumalle se jäi. Amiraali Ahtio & Lemmen airueen meno tiedetään kuitenkin varmuudella mainioksi ja kommunikaation helppous on ollut muihin bändeihin verrattuna aivan toisista sfääreistä. Pitää ihan erikseen mainita, että niistä kymmenistä palveluntarjoajista, joille olemme lähettäneet häihin liittyen sähköpostia, Amiraali oli ensimmäinen, joka osasi käyttää “Vastaa kaikille”-nappia. :D

2 kommenttia:

  1. Onnea bändin löytymisestä, se on varmasti suuri helpotus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ollaan kyllä sekä tyytyväisä että helpottuneita, mikä ei jossain kohden tuntunut mahdolliselta lopputulokselta.

      Poista