tiistai 28. elokuuta 2018

Lähtötilanne

Tällä hetkellä tiedossa on:
  • mies
  • kuukausi ja vuosi
  • bestmanit ja kaasot (vaikka ne ei tiedä sitä vielä)
  • vieraslistahahmotelma
To do -lista on sitten vähän pidempi. Mä olen edelleen terveen skeptinen, että miten häiden järjestäminen heinäkuun pahimpaan ruuhkarysään onnistuu vain 11 kuukaudessa.

Noh, alkuun ollaan päästy.

Ensinnäkin se paikka: alustavasti ollaan puhuttu kahdesta mahdollisesta juhlapaikasta. Tällä hetkellä ykkössijaa pitää Henkan bestmanin kautta suhteilla mahdollisesti mahdollistuva navetan vintti tai lato, jossa jorattiin kolmisen vuotta sitten kyseisen bestmanin omat häät. Itsehän en ole tuolta nähnyt kuin jokusen kuvan (ja bestmanien yöllisen karaoke/siivousvideon - mitkään näistä eivät ole julkaisukelpoisia), mutta niiden perusteella näyttää kyllä juuri niin täydellisen kauniilta kuin Henkka on hehkuttanutkin. Tämän suhteen on heitetty verkot vesille ja toivotaan, että saalis toivottaa meidät tervetulleeksi. Pidetään peukkuja.

Vaihtoehto #2 olisi niin ikään kaunis kivinavetta, jossa vain pari viikkoa sitten flossattiin minun ihanan ystäväni häitä. Miljöö on täydellinen, mutta pohdimme, että olisi hieman hassua järjestää samassa paikassa tyylillisesti varsin samanlaiset juhlat vain vuoden viiveellä. Toki yhteisten vieraiden joukko olisi pieni, mutta toisinnon fiilikseltä olisi vaikea välttyä. Alla kuitenkin ihasteltavaksi muutama kuva tästä kaunokaisesta.

Vaihtoehto #3 pidetään vielä myös avoinna. Se on toistaiseksi nimeämätön lokaatio x.

Seuraavat isot palikat olisivat catering ja valokuvaaja. Näiden kummankin varaaminen kuitenkin vaatii sellaisen pikkupäätöksen kuin päivämäärän. The date taas on vahvasti sidoksissa juhlapaikkaan. Minä olisin halunnut jo hötkyillä ja laittaa ensimmäisiä varovaisia tiedusteluja parille valokuvaajalle, mutta Henkka puristi jarrua. Että kuuleman se aika ja paikka ensin. Höh.

Catering onkin sitten taas vähän kinkkisempi ja alustavasti ajattelin lisätä tämän tulevien Love me do -messujen tavoitelistalle. Tosin juurikin näissä kivinavetta häissä tarjoilut olivat niin kuolanystyröitä hivelevät, että sinne saattaa lähteä yksi kysely. Ystävän kertoman perusteella tiedän myös, että kyseinen firma järjestää maistelutilaisuuksia, joten menuta ei tarvitse valita sokkona. Menisin lähes niin pitkälle, että pitäisin tätä vaatimuksena, sillä onnistuneet häät eivät ole onnistuneet, jos ruoka on pahaa. Ja mä olen vähän nirso.

Mä olen myös tällainen pakana, joten kirkosta ei tarvitse stressata. Hyvä niin.

Kakun ja mekon kanssa ei vielä ole niin hoppu, joten väittäisin että isoimmat palikat ovat tässä. Häiden yleisilmeestä mulla on oman pienen pääni sisällä jonkinlainen visio, jota olen yrittänyt muistaa jakaa myös Henkalle. Lähtökohtana pitäisin sellaisia entisajan maalaishäitä, joita voisi kuvata omatekemäksi tilkkutäkiksi. Joku reuna vähän hapsottaa, mutta täkki pitää lämpimänä. Häissä on minusta teemaa tarpeeksi itsessään, mutta tällaisina luonnonlapsina inspiraatiota haetaan varmasti pihalta. Niitä kuuluisia (puhtaasti) rustiikkihäitä ei ole tulossa.

Ehkä tämä tästä.

2 kommenttia:

  1. Haluun uskoa että hyvä tästä tulee! :) Monissa hääkirjoissa yms juhlaoppaissa puhutaan aina 12kk ennakoinnista häiden järjestämisen suhteen, vaikka tää amerikkalainen (?) vuosikausien ennakointi alkaakin yleistymään myös täällä päin, niin kyllä ensi kesäksi ehtii vielä juhlat järjestää. Toki jos on jotain huippuspesiaalia haluaa, niin silloin on pakko ennakoida enempi, mutta kyllä ite luotan tähän teidän projektiin. Tsemiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rohkaisusta! Olen itsekin vierestä seurannut kuinka vuodessa saa todistettavasti upeat häät aikaan, mutta silti hirvittää. Jenkkityylisiä prinsessapalatsihäitä tulta syöksevällä kamariorkesterilla ei tosiaan ole tulossa, joten ehkä tämä on meillekin mahdollista. :D

      Poista